12 Temmuz 2022 Salı

Bütünsellik - Duygusal Zekâ “Satışlar bir çok iş için can damarı sayılabilir ama o damarlara kanı pompalayan kalp: Müşteri Hizmetleridir"

Yıllar önce bugünkünden daha çok sayıda önemli konuşmacılar ülkemize gelir ve iş dünyasına önemli bilgiler, araştırmalar, yöntemler anlatırlardı. Bu konuşmalardan birinde bir konuşmacının bir cümlesi hep bende kaldı. "Bir şirketin en önemli pazarlama elemanı ilk temas edilen kişidir." Bu kişi güvenlik görevlisi ya da bankodaki danışman olabilir. Bana göre; bir kurum hizmet ve/veya ürünlerini pazarlamak, satmak, bu alışverişi ve işbirliğini sürdürebilmek için her kademedeki personeli müşteri ile ilişkiler konusunda iyi eğitilmelidir. Bu satırları yazarken hemen aklıma bir çok örnek geliyor. Sizlerin de geldiğinden şüphem yok.

Hatta ben çok yakında bunu yaşadım. Çok güzel bir online arayüz, güzel seçilmiş ürünler ve sonrasında verilen sipariş. Bu güzellikleri bir anda siliveren teslimat ekibi ve konuya kısa sürede çözüm getiremeyen müşteri hizmetleri.

Zor ve yoğun dönemler geçiriyoruz, personel sıkıntısı, yorgunluk vs. vs. hepsine sonsuz saygım var. Ancak söz verilirken kurumlar; güçlerine göre söz vermeliler, sözlerini tutabilecek personel yetiştirmeliler, ikna edici iletişim kurabilmeliler, empati gösterebilmeliler.. gibi.

En başta da yazdığım gibi “Satışlar bir çok iş için can damarı sayılabilir ama o damarlara kanı pompalayan kalp: Müşteri Hizmetleridir"

Başta müşteri hizmetleri olmak üzere tüm birim ve kademelerde ortak amaca hizmeti güçlendirmek ve sürdürebilmek için bireylerin, ekiplerin ve kurumların duygusal zekâsı üzerine odaklanmak gerekir. Odaklanma konusunda yapılması gereken; ortak amacın net belirlenmesi, ihtiyaçların ortaya konması, durum tespitinin yapılması, eğitim ve gelişim faaliyetlerinin planlanarak uygulanması, takip, gözlemleme ve destekleme konularına önem verilmesi gerekmektedir.

Tüm bunları "Harrison Assessments Yetenek Yönetimi Sistemi" ile destekleyerek çözümler üretmeye, sonuç alıcı işbirliklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

https://www.anahtaregitim.com/hizmetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder